Εκδρομή 7ου εξαμήνου ΔΕΥΑΛ

Η εκπαιδευτική εκδρομή των φοιτητών του 7ου εξαμήνου του τμήματος περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στη ΔΕΥΑΛ αποτέλεσε μια εξαιρετική ευκαιρία για τους φοιτητές να επισκεφτούν τα οργανωμένα εργαστήρια ποιότητας νερού στης εγκατάστασης τους, καθώς και να αλληλεπιδράσουν με τους υπεύθυνους του χώρου.
Κατά τη διάρκεια της ξενάγησης, οι φοιτητές είχαν την ευκαιρία να εμβαθύνουν στις διαδικασίες και τις πρακτικές που ακολουθούνται στον τομέα της ύδρευσης και αποχέτευσης στην Λάρισα προσφέροντας τους μια πολύτιμη πρακτική εμπειρία που συμπληρώνει τη θεωρητική τους γνώση. Για παράδειγμα, συμμετείχαν στον έλεγχο της ποιότητας του νερού, εκτελώντας διαφορετικές δοκιμές όπως ανάλυση pH και ανίχνευση μικροβίων στο πόσιμο νερό της Λάρισας . Κατά τη διάρκεια συζητήσεων με υπεύθυνους, οι φοιτητές αντιμετώπισαν πρακτικές προκλήσεις του χώρου, όπως η διαχείριση ρύπων και η αειφορία.
Αυτή η ανοιχτή ανταλλαγή ιδεών ενίσχυσε την επίγνωσή τους για την πολυπλοκότητα των θεμάτων που αντιμετωπίζει ο τομέας του περιβάλλοντος. Η επαφή με τους ειδικούς του χώρου αποτέλεσε πηγή έμπνευσης και καθοδήγησης για τους φοιτητές, ενισχύοντας την επιθυμία τους για εξέλιξη και ανάπτυξη στον επιστημονικό κλάδο του περιβάλλοντος.